fbpx

Monica Söderström

Jag kallar mig trädgårdsdesigner, fast jag även har utbildning till trädgårdsmästare och florist. Allt är lika kul och svårt att välja bara något. Efter praktik på en tidning upptäckte jag att det också var något för mig, frilansar nu och skriver ofta på min blogg gladigront.se.
Hemma på gården i Örnsköldsvik driver jag och min man en liten handelsträdgård, BillaBlom, med de bästa växterna för kallt klimat och erbjuder olika trädgårdstjänster. Sommartid är vi helst i Nordingrå på vårt sommarställe som har utvecklats till en visningsträdgård och många planer finns för vidare utveckling där. Jag föreläser och visar bilder hos trädgårdsföreningar och vid kyrkornas dagledigträffar samt håller trädgårdskurser. Jag var tidigare kyrkomusiker och tänker ofta på en orkester när jag pratar om design i trädgården. Om alla ville spela första fiol eller vara solist skulle det bli ett väldigt tråkigt musikstycke. Så blir det också om jag väljer bara fina storblommiga växter. Ingen får framträda mest och de konkurrerar med varandra. Låt hellre några få glänsa och vara solister och de övriga kontrastera i storlek, färg och form. Man behöver både flöjt och bastuba!
Jag mår som bäst när jag får hålla på med plantor och jobba i trädgården. När jag läste Trädgård och Hälsa på Umeå Universitet förstod jag varför. Natur och trädgård ställer inte krav liksom vårt moderna arbetsliv, där vi tar in mycket information, presterar och gör många val. Naturens alla intryck laddar istället batterierna – fågelsång, dofter och porlande vatten kan det aldrig bli för mycket av!

Artiklar i Trädgård Norr

Nr 1/2016: Praktfulla pioner i massor
 (i Örnsköldsvik)
Nr 3/2016: Med blommor genom livet
 (perenner i Örnsköldsvik)
Nr 1/2018: Härliga dagliljor i Örnsköldsvik
Nr 2/2018: Lummig trädgård med fint mikroklimat (i Örnsköldsvik)
Nr 3/2019: Rosenparadis i Husum som inte känner av zongränser

Länk till vår webshop där du beställer tidningar, artiklar m.m.: www.convallariaforlag.se