fbpx

Ulrika Bohman

Ulrika Bohman är Parkchef/Stadsträdgårdsmästare i Piteå.
Jag tror att jag har växter och odling i blodet eftersom min morfar var trädgårdsmästare åt disponenten på SCA i Skuthamn. Studerat till landskapsingenjör vid SLU Alnarp. Började min “gröna bana” för ca 20 år sedan. Har arbetat många år i handelsträdgård, som parkarbetare och anläggare före mina studier. En störd växtnörd (kan vara stört att bo i Piteå och vara växtintresserad och för vissa är det stört att överhuvudtaget vara en växtnörd).
Jobbar för att utveckla Piteås parker och grönområden. Vill skapa variationsrika miljöer med skilda karaktärer. Växter och gröna miljöer är viktiga för att vi människor ska må bra till kropp och själ. Provar gärna växter som “inte ska vara härdiga” i liten skala för att se om det går att bredda växtsortimentet.
På fritiden påtar jag helst i min egen trädgård som är under uppbyggnad. Gillar att resa land och rike runt och sno goda idéer, köpa roliga växter, få inspiration och möta trevliga människor som delar mitt intresse för det gröna. Gillar att resa till olika hörn i världen och uppleva kulturen och naturen. Passar gärna på att besöka plantskolor, trädgårdar och naturen på resorna. Genom att i naturen se var växterna växer, i vilken ståndort de trivs, kan man lära sig en hel del om de växter som vi använder i trädgården.
Är engagerad i STA, trädgårdsamatörerna. Genuin pitebo, född och uppväxt här. Har varit på exil i Skåne under tre år då jag studerade och en hel del på resande fot under åren. Har alltid återvänt till Piteå, det är hit jag kommer när jag kommer hem.

Artiklar i Trädgård Norr

Nr 2/2012: Varför har växterna rötterna i jorden?
Nr 3/2012: Även växter behöver näring
Nr 2/2013: Upphöjd växtbädd – något för din trädgård?
I nr 3/2015 läser du om, och ser bilder från, Ulrikas egen trädgård!
Nr 4/2019: Kunskap från en trädgårdsamatör: Hoppets tid…

Länk till vår webshop där du beställer tidningar, artiklar m.m.: www.convallariaforlag.se